Що відбувається з водою у Харкові

У Харкові планують відремонтувати усі водорозбірні колонки

У Харкові  з початку року упорядкували 347 водорозбірних колонок у всіх районах міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”.

У місті розроблена та виконується програма зі створення альтернативних джерел води для харків'ян. Особливо це актуально в умовах воєнного часу, коли ворожі обстріли цілеспрямовано вражають енергетичні об'єкти, через що виникають тимчасові перебої у роботі насосних станцій. Одним зі способів розв'язання проблем з водою, які виникають після обстріл, є забезпечення безперебійної роботи водорозбірних колонок. Особливо вони актуальні для мешканців приватного сектору.

Зокрема, з початку 2023 року в Основ'янському районі капітально відремонтували 97 колонок, у Новобаварському – 74, а в Холодногірському – 66. 

У рамках ремонтної кампанії планують упорядкувати всі міські колонки. Фахівці на ливарній ділянці випускають навіть унікальні запасні частини, що дозволяє підтримувати виробниче обладнання у робочому стані.

Про виявлення порушень правил експлуатації, а також про водорозбірні колонки, які не працюють, можна повідомити за тел.: 15-33.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у КП “Харківводоканал” зазначили, що останнім часом отримують багато звернень від харків'ян щодо можливого підвищення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. У “Харківводоканалі” повідомили, що тарифи не змінилися - вони залишаються найнижчими в Україні. При цьому фактичні витрати підприємства перевищують чинні тарифи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися