Авто з Харківської області презентують у європейських столицях: подробиці

Дергачівська громада передала волонтерам понівечену російськими снарядами стару медичну автівку

У Дергачівську центральну лікарню передали допомогу у вигляді автомобіля швидкої допомоги, а також медичних засобів (стерильних одноразових халатів, медичних масок тощо). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

Допомога надійшла завдяки волонтерській команді харків’янки Олени Федорової та німкені Єви Альбрехт.

У рамках проєкту “Швидка допомога” Дергачівська громада передала волонтерам понівечену російськими снарядами стару медичну автівку. На цьому автомобілі на початку повномасштабного вторгнення Росії здійснювались евакуаційні рейси з небезпечних місць Дергачівської громади. Потрапивши під обстріл, автівка була виведена з ладу.

Розстріляну “швидку” презентували у Києві, Вільнюсі, а також планують презентувати в інших європейських столицях як символ незламності українського народу у боротьбі з агресором. Натомість лікарня громади отримала сучасну карету швидкої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківську область надійдуть 14 Dacia Lodgy від ЮНІСЕФ, автомобілі передадуть у найбільш постраждалі від окупації громади. Першочергово авто призначені для надання допомоги дітям до трьох років. За словами директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максима Хаустова, питання забезпечення повноцінної медичної допомоги жителям деокупованих територій – пріоритетне завдання влади. Чиновник розповів, що ці автомобілі допоможуть медикам “первинки” бути більш мобільним та відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених населених пунктах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися