У Харківській області рекомендують проводити поминальні дні по-особливому

Жителям громади радять скоротити час перебування на кладовищі та не вживати алкоголь

У деяких громадах Харківської області ввели заборону на відвідування кладовищ у поминальні дні. Залишаються закритими й деякі кладовища у Харкові. А у тих громадах, де мінної небезпеки на цвинтарях немає, рекомендують провести поминальні дні по-особливому. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мереф'янської громади. 

Радониця (по церковному), Гробки, або Проводи (в народі), проходить з неділі по вівторок. У 2023 році поминальні дні триватимуть з 23 по 25 квітня. У церкві Радониця - це вівторок через тиждень після Великодня, але часто українці відвідують кладовище в неділю.

Похід на цвинтар на Радоницю може бути небезпечним, адже скупчення людей – потенційна ціль для ворога.

“Як правило, у поминальні дні на кладовищі йдуть великою родиною, а в цей раз нехай підуть одна-дві людини. Щоб не було масового зібрання людей, як це зазвичай заведено в ці дні. Враховуючи воєнний стан в Україні максимально скоротіть час перебування на кладовищі”, - порадили жителям громади.

У Мереф’янській громаді без обмежень можна буде потрапити на всі кладовища в поминальні дні. Відвідування дозволено, але людям радять не втрачати пильності та бути уважними.

У Службі порятунку порадили:

  • не створювати скупчення на цвинтарях або в храмах;

  • не влаштовувати на кладовищі застілля, не вживати алкогольні напої, адже в країні триває війна, тож варто завжди бути насторожі;

  • не нехтувати сигналами “Повітряна тривога”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деякі кладовища у Харкові закрили для відвідування. Детальніше про заборону можна дізнатися за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися