У Харківській ОВА розповіли, що в області потрібно відновити першочергово

Найбільш постраждалі на Харківщині деокуповані громади Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів

У четвер заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська обговорила з представниками міжнародної неурядової гуманітарної організації Mercy Corps подальшу співпрацю в регіоні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Віта Ковальська розповіла, що першочергово на Харківщині необхідна саме допомога у відновленні житла та інфраструктури. Це наразі пріоритетні напрямки, оскільки питання забезпечення продуктами й засобами гігієни вже не стоять так гостро, як, наприклад, минулого року.

Представниця ХОВА розповіла, що найбільш постраждалі на Харківщині деокуповані громади Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів. Наразі з Куп’янського району проводиться евакуація, адже там ще йдуть активні бойові дії. А в інших районах загалом вже розпочалися роботи з відновлення.

Керівник Дніпровського офісу Mercy Corps, регіональний менеджер Вахтанг Піранішвілі наголосив, що вони зможуть розробити комплексний підхід для відновлення житла, яке сильно постраждало внаслідок обстрілів РФ. Також в них діють програми для допомоги малому та середньому бізнесу.

“Невдовзі ми плануємо відкривати офіс у Харкові, щоб оперативніше реагувати на потреби громадян. Звичайно, до цього ми також надавали допомогу у громади Харківщини, але хочемо завдяки вашій підтримці співпрацювати з ними більш тісно”, – прокоментував Вахтанг Піранішвілі.

У Харківській ОВА нагадали, що Mercy Corps підтримує Україну з моменту повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року.

Як зазначила Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області реалізують ефективну програму.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися