Ігор Терехов про реалізацію наймасштабнішого проєкту в Харкові

Мер Харкова розповів про виклики, з якими зіткнулося місто у зв'язку зі збройною агресією Росії

У четвер, 20 квітня, у Києві під головуванням Президента України Володимира Зеленського провели Міжнародний конгрес місцевих та регіональних рад. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Основні теми заходу стосувалися безпекової ситуації в країні та можливостей залучення інвестицій для майбутньої відбудови. Учасники заходу також обговорили питання розмінування територій та мінної небезпеки в регіонах, гуманітарної допомоги цивільному населенню та соціальної інтеграції внутрішньо переміщених осіб в життя громад, які їх приймають.

На зустрічі голова Харківської міської ради Ігор Терехов розповів, про перспективи відновлення Харкова. Він зазначив, що орієнтовна сума відновлення міста Харкова на сьогодні складає близько 9 мільярдів євро.

Він окремо розповів, про виклики, з якими зіткнулося місто у зв'язку зі збройною агресією Росії. “Окремо зазначу, що на час війни призупинено наймасштабніший проєкт міста - продовження будівництва харківського метрополітену. Фактично ми вже були готові починати підготовчі та будівельні роботи, але вторгнення Росії зруйнувало ці плани”, - розповів Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що першочергово на Харківщині необхідна саме допомога у відновленні житла та інфраструктури. Це наразі пріоритетні напрямки, оскільки питання забезпечення продуктами й засобами гігієни вже не стоять так гостро, як, наприклад, минулого року. Найбільш постраждалі на Харківщині деокуповані громади Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів. Наразі з Куп’янського району проводиться евакуація, адже там ще йдуть активні бойові дії. А в інших районах загалом вже розпочалися роботи з відновлення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися