У Харківській області перевірили умови проживання та забезпечення ВПО

Всі ВПО у Красноградському районі отримують медичну допомогу у повному обсязі

У п'ятницю керівники Департаменту охорони здоров’я відвідали Красноградський район із робочим візитом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Зокрема оглянули місця компактного проживання ВПО та провели робочу нараду з керівниками лікарських установ району.

У Красноградському районі зараз проживає 33 тисячі вимушених переселенців – переважно з деокупованих громад області. Директор Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максим Хаустов зазначив, що всі ВПО отримують медичну допомогу у повному обсязі. Фактично багато питань, які турбують переселенців уже вирішили.

Під час спілкування з вимушеними переселенцями заступниця директора Департаменту Жанна Овчарова  наголосила, що ВПО можуть звертатися по медичну допомогу, без огляду на реєстрацію чи наявність декларації з сімейним лікарем. Будь-хто з ВПО може звернутися до лікаря та отримати рецепт на безплатні медикаменти відповідно до Урядової програми "Доступні ліки". 

У ХОВА розповіли, що тільки у Красноградській ЦРЛ від початку повномасштабної агресії РФ амбулаторно та у стаціонарах прийняли майже 6 тисяч пацієнтів із категорії ВПО.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині створять локацію для жінок. Відповідна локація для жінок віком від 18 років почне працювати з 24 квітня за ініціативи Міжнародного комітету Порятунку в м. Балаклія (вул. Центральна, 16). “У теплій атмосфері відбуватимуться групові зустрічі або індивідуальна робота з психологом”, - розповіли у Балаклійській міській раді. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися