Що змінилося в умовах відновлення деокупованих територій

Орієнтовно сума гранту становитиме до 5 млн грн

Громадські організації, які сприяють відновленню та розвитку деокупованих територій, можуть отримати грант. Грантовий конкурс оголосила громадська організація “ІСАР Єднання” за підтримки USAID. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Насамперед грант спрямований на першочергові потреби громад:

  • відновлення адміністративних і соціальних послуг;

  • створення сприятливих умов для місцевого бізнесу, а також підтримку громадських рухів, волонтерських ініціатив тощо.

Ознайомитися з повним переліком критеріїв можна за посиланням.

Цільовими районами реалізації проєктів є громади, які включені в перелік постраждалих територій згідно з Наказом Мінреінтеграції.

Максимальна та мінімальна сума гранту не зазначається. Орієнтовно вона становитиме до 5 млн грн.

Заявки приймають до 18:00 31 травня 2023 року. Умови участі у грантовому конкурсі  можна переглянути на сайті у розділі “Порядок подання пропозицій”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у травні повинна запрацювати програма компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло. Враховуючи, що у Харкові чимало житлових будівель зазнали руйнувань, старт може вплинути на будівельну галузь міста. Журналісти порталу “Коментарі. Харків”, поцікавилися в експертів, яких змін варто чекати після старту виплат компенсацій. На думку начальника Управління з експлуатації житлового фонду КП "Жилкомсервіс" Василя Буслаєва, початок виплат компенсацій позитивно позначиться на сфері будівництва у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися