У Харківській області призначають субсидії по-новому: подробиці

Позбавити субсидії можуть через борги з оплати комунальних послуг

Починаючи з 1 грудня 2022 року субсидію на оплату ЖКП призначають по новому принципу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Старосалтівської територіальної громади.

Призначають житлову субсидію органи Пенсійного фонду України (ПФУ) за екстериторіальним принципом. Такий принцип дозволить забезпечити право людей на допомогу в умовах, коли вони вимушено змінили своє місце проживання. Подати заяву та декларацію на оформлення субсидії можна у відділенні ЦНАП територіальної громади.

Щоб отримати субсидію, потрібно підготувати наступні документи: 

  • заяву про призначення житлової субсидії;

  • декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії;

  • довідку про склад сім’ї;

  • довідку про доходи заявника (паї), доходи всіх членів сім’ї, які зареєстровані в будинку;

  • акт обстеження на підтвердження, що певні члени сім’ї не проживають на даний період.

Житлова субсидія не призначається, якщо у складі домогосподарства є особи, які досягли 18-річного віку, і перебували за кордоном сукупно більше ніж 60 днів у період, на який нараховується субсидія. 

Позбавити субсидії можуть через борги з оплати комунальних послуг. Якщо прострочено понад три місяці заборгованості з оплати ЖКП, термін позовної давності якого не минув, та загальна сума якої перевищує 680 грн, то виплата субсидії автоматично припиняється.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що згідно з розпорядженнями Куп’янської міської військової адміністрації у громаді відновлюють нарахування та прийняття оплати за деякі житлово-комунальні послуги.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися