Стало відомо, де на Харківщині відкриють пляжі

До прибирання цих територій залучатимуться безробітні громадяни на громадські та суспільно корисні роботи

У Харківській області у літній сезон можна буде відпочивати на деяких пляжах. Відкриють для відвідування деякі зони відпочинку у Зміївській громаді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради.

Місцева влада планує дозволити відпочинок на пляжі в самому Змієві, а також смт Зідьки, селах Черемушне, Артюхівка, Чемужівка та Височинівка.

У міській раді зазначили, що стежити за станом пляжів будуть працівники місцевого комунального підприємства – зокрема, прибирати територію і косити траву.

Також у міській раді зауважили, що до прибирання цих територій залучатимуться безробітні громадяни на громадські та суспільно корисні роботи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Держпродспоживслужбі в Харківській області нагадали, якими мають бути місця відпочинку біля води. У разі дозволу на відкриття купального сезону в Харківській області керівники відповідних об'єктів повинні провести відповідну підготовчу роботу з метою забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення.

Для утримання території пляжу в належному санітарному стані необхідно забезпечити щоденне (до 8 години ранку) прибирання берега, роздягалень, зеленої зони, миття тари й дезінфекцію вбиралень, а також видалення зібраних відходів. У роботі необхідно застосовувати дезінфекційні засоби, дозволені до використання Міністерством охорони здоров’я України, передбачити достатній сезонний запас миючих засобів та дезінфектантів, а також дотримання умов їх зберігання.

Дізнатися детальніше, яким вимогам має відповідати зона відпочинку біля води, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися