У Харкові відкриють спеціальне відділення для дітей

У Харкові не працює центр реабілітації дітей

У Харкові 1 травня планують відкрити відділення тимчасового перебування дітей, вилучених із соціально ненадійних сімей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За словами заступника міського голови Світлани Горбунової-Рубан, діти перебуватимуть у такому відділення до набуття певного юридичного статусу. Там дітей забезпечать усім необхідним, зокрема, створять умови для навчання та надання медичної допомоги.

Заступник міського голови зазначила, що зараз у місті не працює центр реабілітації дітей, які опинилися в небезпечних для життя умовах. Тому діти змушені довше, ніж зазвичай, знаходитися у лікарняних закладах, адже процес набуття юридичного статусу може бути досить тривалим. Створення відділення тимчасового перебування розв'язати цю проблему.

У Харкові з початку повномасштабного вторгнення і до 1 квітня 2023 року з сімей було вилучено 74 дитини. Серед них - і діти, евакуйовані з деокупованих територій та зон бойових дій. Далі дітей передаватимуть опікунам, влаштовуватимуть у прийомні сім'ї та будинки сімейного типу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що двадцять дітей з Лозівської громади перебувають на відпочинку у Франції. Делегація дітей з Лозівської громади на запрошення французької сторони гостюватиме у Томблейні два тижні. Кожного дня лозівськими дітьми опікується особисто мер Ерве Ферон, його заступники та їхні родини. Проводять з дітьми час, спілкуються, оточують своєю увагою та турботою. 18 квітня, лозівські школярі під час чергової такої зустрічі, перед мерією виконали пісню “Червона калина”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися