Як діти з Харківщини відпочивають у Франції

На мерії Томблейну підняли прапори України та Лозівської громади

Двадцять дітей з Лозівської громади перебувають на відпочинку у Франції, в Томблейні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби громади. 

Делегація дітей з Лозівської громади на запрошення французької сторони гостюватиме у Томблейні два тижні. Кожного дня лозівськими дітьми опікується особисто мер Ерве Ферон, його заступники та їхні родини. Проводять з дітьми час, спілкуються, оточують своєю увагою та турботою. 18 квітня, лозівські школярі під час чергової такої зустрічі, перед мерією виконали пісню “Червона калина”. Цього ж дня, на знак підтримки і єднання з українським народом, на мерії Томблейну підняли прапори України та Лозівської громади.

Начальниця Управління освіти молоді та спорту Вікторія Урванцева розповіла, що делегацію поселили у центрі біля мерії. Кожен день дітей наповнений розвагами, спортивними іграми, екскурсіями та спілкуванням з місцевими дітьми, які наразі перебувають на канікулах.

Діти з Харківщини вже побували на танцювальному фестивалі аматорських колективів, відвідують розважальний центр, запрошені на риболовлю до річки Мьорт, на березі якої розміщується Томблейн.

Хлопці займаються з професійними тренерами футболом. У планах також екскурсії до великих міст обласного значення, де багато пам'яток.

Відвідують Францію 20 дітей з Лозівської громади віком від 8 до 12 років, які вивчають французьку мову — такою була вимога приймаючої сторони.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як харків'яни розважалися у ТРЦ “Нікольський”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися