Жителів Харкова та області попередили про небезпечний продукт: що не варто купувати

Речовина, знайдена в кукурудзі, може викликати гострі порушення роботи центральної нервової системи

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області отримало інформаційне повідомлення про наявність небезпечної речовини в харчовому продукті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби управління. 

Система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 24 квітня 2023 року №2023.2025 повідомила про виявлення хлорпірифосу в кукурудзі для приготування попкорну. Продукт експортували з Іспанії до України. Виробник - Liven SA, Barcelona, отримувач - ТОВ "Фоззі Коммерц", вул. Гоголівська, 1А, м. Львів, партія №46001020603.

У разі виявлення вказаного вантажу в обігу оператори ринку зобов’язані повідомити про це до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області чи його структурних підрозділів.

Дослідження вчених довели, що навіть незначні дози хлорпірифосу можуть негативно впливати на здоров’я людей. Загалом, потрапляючи в організм людини, речовина викликає гострі порушення роботи центральної нервової системи: головний біль, порушення свідомості аж до розвитку глибокої коми, судоми. Сильне отруєння може призвести до смерті. Також негативна дія препарату стосується хронічного ефекту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які продукти найбільше подорожчали у Харкові в березні. За даними служби статистики, загальний індекс споживчих цін у Харківській області у березні порівняно з лютим зріс на 2%. Найбільше додали в ціні наступні продукти: овочі - 9,8%, молоко - 3,6% яйця - 2,9%. У березні подешевшав сир та м'який сир - на 0,6%. Серед іншого, значно додали у ціні одяг та взуття - на 20,2%. Зменшився загальний показник індексу цін на алкогольні напої та тютюнові вироби.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися