У Харківській області проводять перевірки в магазинах: що контролюють

Поліцейські закликають власників та продавців закладів торгівлі неухильно дотримуватися чинного законодавства

У Чугуївському районі поліцейські задокументували факт продажу алкоголю неповнолітній. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Поліцейські провели профілактичний рейд по торговельним закладам, аби перевірити чи всі продавці продовольчих крамниць дотримуються законодавства відносно заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам. У смт Печеніги продавець продала 14-річній дівчинці слабоалкогольний напій. Поліцейські встановили, що дівчина неповнолітня, однак продавчиня навіть не поцікавилась її віком і без вагань продала напій.

Щодо жінки складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до статті передбачене покарання у вигляді штрафу для посадових осіб від однієї тисячі до двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Поліцейські закликає власників та продавців закладів торгівлі неухильно дотримуватися чинного законодавства та не продавати сигарети й алкоголь особам, які не досягли 18 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти Харківського районного управління Держпродспоживслужби Харківської області відновили проведення перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Під час перевірок спеціалісти надали рекомендації щодо виконання вимог постанови Кабміну від 9 грудня 2020 року №1236.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися