ВПО попередили про загрозу: що потрібно знати

Громадян попередили, що міжнародний донор ніколи не буде просити надати дані щодо банківської картки

У соціальних мережах і телеграм-каналах активізувалися шахраї, які нібито пропонують допомогу для ВПО від міжнародних організацій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві зазначили, що аферисти створюють фішингові сайти, які за інтерфейсом схожі на сайти для оформлення соціальних виплат, зокрема “єПідтримки”, допомоги від ЄС, різних програм благодійних фондів.

“Вкотре нагадуємо, що вся інформація про отримання допомоги від міжнародних донорів публікується виключно на офіційних сайтах державних органів та міжнародних організацій”, - наголосили у міністерстві.

Користувачам пояснили, що на офіційному ресурсі у ВПО можуть запитати анкетні дані та номер банківського рахунку. Але міжнародний донор ніколи не буде просити надати дані щодо банківської картки. “У жодному разі не надавайте номер банківської картки, CVV-код і PIN-код до вашої картки. Про випадки шахрайських дій повідомляйте до Національної поліції за номером: 102”, - застерегли заявників на отримання грошової допомоги.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у травні має запрацювати програма “єВідновлення”, яка передбачає отримання компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло. Щоб отримати виплату, перш за все потрібно подати інформаційне повідомлення про пошкоджене майно. Це можна зробити на порталі чи в застосунку “Дія”, а також через ЦНАП або нотаріуса. Далі потрібно відкрити спеціалізований рахунок “єВідновлення” в одному з банків-учасників програми. Після цього слід подати заяву на компенсацію в “Дії”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися