На Харківщині оштрафували комунальне підприємство

Штрафні санкції застосували за порушення Закону України “Про ціни й ціноутворення”

У Харківській області з комунального підприємства у примусовому порядку стягнуто до державного бюджету штраф у розмірі 34 000 грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Штраф було стягнуто за порушення Закону України “Про ціни й ціноутворення” на підставі рішення Харківського окружного адміністративного суду. 

У Держпродспоживслужбі нагадали суб’єктам господарювання, що в разі несплати адміністративно-господарських санкцій у добровільному порядку такі санкції стягуються в судовому порядку. Виконавчий лист виконують у примусовому порядку органи державної виконавчої служби. У разі примусового стягнення додатково сплачується виконавчий збір у розмірі 10 відсотків суми, що підлягає примусовому стягненню. 

Штраф було стягнуто завдяки спільній роботі Відділу правового забезпечення, Відділу контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області та Кегичівського відділу державної виконавчої служби у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Харків).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що протягом 2022 року Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області дослідило 301 рекламоносій. У результаті перевірок було виявлено 92 порушення, складено та винесено 81 рішення щодо порушення законодавства про рекламу на суму 313,2 тис. грн. Які порушення найчастіше виявляли, читайте за посиланням.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися