У Харкові та області виписали штрафи на понад 300 тис. грн

Серед виявлених порушень переважають - розміщення зовнішньої реклами без дозволу та розміщення реклами недержавною мовою

Протягом 2022 року Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області дослідило 301 рекламоносій. У результаті перевірок було виявлено 92 порушення, складено та винесено 81 рішення щодо порушення законодавства про рекламу на суму 313,2 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

В управлінні повідомили, що значна частина порушень – розміщення реклами без дозволу.

Крім того, порушення виявлялися Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області за результатами розгляду звернень споживачів щодо розміщення реклами недержавною мовою. У результаті перевірок було винесено 29 рішень про порушення законодавства про рекламу та накладено штрафних санкцій на суму 128 712 грн.

У Держпродспоживслужбі підсумували, що серед виявлених порушень переважають розміщення зовнішньої реклами без дозволу (40%) та розміщення реклами недержавною мовою(40%).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Чугуївському районі поліцейські задокументували факт продажу алкоголю неповнолітній. Поліцейські провели профілактичний рейд по торговельним закладам, аби перевірити чи всі продавці продовольчих крамниць дотримуються законодавства відносно заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам. У смт Печеніги продавець продала 14-річній дівчинці слабоалкогольний напій. Поліцейські встановили, що дівчина неповнолітня, однак продавчиня навіть не поцікавилась її віком і без вагань продала напій.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися