Що відбувається з цінами на продукти в Харкові в травні

У Харкові дешевшають деякі продукти

У закладах торгівлі та на ринках Харкова поступово знижуються ціни на свіжі овочі нового врожаю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За даними Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку, порівняно з початком квітня вартість огірків знизилась на близько 35%, помідорів - на 17%, молодої капусти - на 23%. Так, на початку травня ціни на овочі наступні: 

  • свіжі огірки - від 90 до 120 грн/кг,

  • помідори червоні - від 77 до 115 грн/кг,

  • помідори рожеві - від 150 до 165 грн/кг,

  • капуста рання - від 55 до 62 грн/кг,

  • редиска - від 60 до 85 грн/кг.

Також у деяких торгових мережах знизилась вартість курячих яєць. Зараз ціна на них становить від 46 до 70 грн/10 шт. (на початку квітня - від 63 до 78 грн/10 шт.). Зокрема, яйця без фірмової упаковки в мережі “АТБ-маркет” коштують 46,5 грн/10 шт., у супермаркеті “Сільпо” - 49,6 грн/10 шт., у мережі “Посад” - 48,9 грн/10 шт. На ринках міста ціни на яйця становлять від 45 до 63 грн/10 шт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення Росії у Харкові були пошкоджені та зруйновані об'єкти торгівлі, ресторанного господарства, аптеки, АЗС, ринки та торговельні майданчики.

Зараз керівники підприємств торгівлі відновлюють пошкоджені будівлі та приміщення у найбільш зруйнованих мікрорайонах міста, зокрема, на території Північної Салтівки.

Відновлюють роботу маленькі крамниці з продажу харчових продуктів, м’яса, молочних продуктів. Розпочалась торгівля на торговельному майданчику на вул. Наталії Ужвій.

Дізнатися, які магазини відновили свою роботу можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися