Хто з ВПО має право на отримання тимчасового житла

Уряд затвердив перелік вразливих категорій ВПО, хто може отримати тимчасове житло

Кабінет міністрів України схвалив зміни до Порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фонд житла формується органами місцевого самоврядування. Житлові приміщення для тимчасового проживання, будуть надаватися внутрішньо переміщеним особам з-поміж працівників підприємств, що були релоковані у безпечні регіони. А також – ВПО, які належать до вразливих верств населення.

Уряд затвердив перелік соціально незахищених категорій населення з-поміж внутрішньо переміщених осіб, які мають право на отримання тимчасового житла. До вразливих категорій, зокрема, належать:

  • особи з інвалідністю;

  • особи віком понад 60 років;

  • діти-сироти та позбавлені батьківського піклування;

  • особи, які самостійно виховують дитину;

  • сім’ї військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях;

  • багатодітні та малозабезпечені сім’ї тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у соціальних мережах і телеграм-каналах активізувалися шахраї, які нібито пропонують допомогу для ВПО від міжнародних організацій. Аферисти створюють фішингові сайти, які за інтерфейсом схожі на сайти для оформлення соціальних виплат, зокрема “єПідтримки”, допомоги від ЄС, різних програм благодійних фондів.

Користувачам пояснили, що на офіційному ресурсі у ВПО можуть запитати анкетні дані та номер банківського рахунку. Але міжнародний донор ніколи не буде просити надати дані щодо банківської картки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися