У Харкові та області зафіксували аномалію: що відомо

Кількість опадів у квітні місцями втричі перевищила норму

У квітні 2023 року у Харкові випали понад 200% опадів від норми, місцями в області випали три місячні норми. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Суспільне. Харків”. 

Завідувачка Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенія Ляшенко підтвердила, що квітень цього року видався доволі дощовим. Кількість опадів вийшла, за даними окремих метеостанцій, — три місячних норми. За її словами, у Харкові випало понад 200% опадів, які мали випасти у квітні. Євгенія Ляшенко зазначила, що така інтенсивність опадів не сприятлива для майбутнього врожаю.

Минулий рік був набагато комфортнішим, а цього року так вийшло, що опадів було від 57 до 117 мм, що складає 150-300% місячної норми. І, відповідно, агрометеоумови були не сприятливими для проведення весняно-польових робіт. 

За словами фахівця, температура повітря у квітні була в межах кліматичної норми. "Температура у цьому квітні становила в середньому близько 10 градусів тепла, що майже норма. Норма — 9,7 градуса. Коливань сильних не було", — говорить Ляшенко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що початку травня у Харкові прогнозували заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі. Однак поступово температура повітря у Харкові та області підвищиться, а в середині тижня вдень стовпчик термометра покаже понад 20 С.

У четвер, 4 травня, за даними синоптиків, температура повітря вночі становитиме 4 - 9 С, вдень 17 - 22 С. У п'ятницю, 5 травня, синоптики прогнозують температуру повітря вночі в межах 5 - 10 С, вдень 15 - 20 С.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися