Що буде з Центральним парком у Харкові

У Центральному парку пояснили, що на аукціон виставляється лише право вимагати повернення кредиту

Директор Центрального парку Дмитро Поздєєв надав роз'яснення щодо банкрутства, повідомляють "Коментарі. Харків". За словами керівника підприємства, для реконструкції парку у 2011 році колишнім міським головою був взятий кредит у “Промінвестбанку” - “дочки” російського  “Внешэкономбанка”. Під гарантію виплати кредиту колишня міська влада передала в майнову заставу понад 30 атракціонів та низку будівель.

З огляду на те, що у банку російське походження, в лютому 2022 року було ухвалене рішення про початок процедури його ліквідації.

“Якщо банк неплатоспроможний, то в таких випадках усі кредитні портфелі банкрута виставляють на торги. Це сталося і з кредитом Центрального парку. Сьогодні на аукціон виставляється лише право вимагати повернення кредиту. Якщо торги відбудуться, то ми отримаємо нового кредитора - фінансову установу або банк, якому і надалі будемо виплачувати кредит”, - пояснив Дмитро Поздєєв.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП “Жилкомсервіс”, попри загрозу банкрутства,  продовжить надавати послуги харків’янам та своєчасно виплачувати заробітну плату.

Директор КП Геннадій Мальований зазначив, що всі надходження від населення будуть спрямовувати на виплату заробітної плати, податків, зборів і розрахунків за електроенергію.  За словами директора, процедура банкрутства не вплине на споживачів. Всі послуги, які передбачені тарифом на утримання будинків та прибудинкових територій, надаватимуть у плановому режимі. А співробітникам й надалі вчасно виплачуватимуть заробітну плату.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися