Що буде з грошима харків'ян через загрозу банкрутства одного з підприємств

Компідприємство продовжить надавати послуги, передбачені тарифом на утримання будинків та прибудинкових територій

КП “Жилкомсервіс”, попри загрозу банкрутства,  продовжить надавати послуги харків’янам та своєчасно виплачувати заробітну плату. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Директор КП Геннадій Мальований зазначив, що всі надходження від населення будуть спрямовувати на виплату заробітної плати, податків, зборів і розрахунків за електроенергію. 

За словами директора, процедура банкрутства не вплине на споживачів. Всі послуги, які передбачені тарифом на утримання будинків та прибудинкових територій, надаватимуть у плановому режимі. А співробітникам й надалі вчасно виплачуватимуть заробітну плату.

Щодо банкрутства, то, за словами Геннадія Мальованого, все буде вирішуватися за результатами оцінки активів і пасивів підприємства. “Цілком імовірно, що суд може визначити як один із виходів з ситуації - санацію (фінансове оздоровлення) підприємства з поступовим відновленням платоспроможності. Звичайно, деякий час нашим кредиторам доведеться почекати, але це необхідно”, - зазначив директор підприємства. 

У Харківській міській раді нагадали, що наприкінці березня 2023 року один із кредиторів “Жилкомсервісу” звернувся до суду та ініціював процедуру банкрутства. “Ініційована процедура банкрутства стосується лише мораторію на розрахунки з кредиторами, перед якими зараз немає змоги погасити борги. На споживачах це ніяк не позначиться”, - зауважив директор КП. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як банкрутство підприємств вплине на Харків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися