Які роботи проводять у пошкоджених будинках перед поверненням харків'ян

На початку травня у всіх будинках комунальної власності послуги з водопостачання підключено

У зруйнованих обстрілами будинках Харкова відновлюють комунікації. Зараз бригади Салтівського району управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем Комплексу “Харківводовідведення” виконують ремонтні роботи на вулиці Бучми. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”.

Майстер ділянки Салтівського району Ірина Решетилова уточнила, що  продовжуються роботи з відновлення водопостачання у будинку на вулиці Бучми, 32. Тривають ремонтні роботи в одному з найбільш постраждалих будинків на цій вулиці. “Роботи багато, у будівлі після неодноразових обстрілів практично не залишилося цілих вікон і від холоду було розморожено та пошкоджено всі стояки. Але деякі мешканці залишились, і ми, з огляду на це, обслуговували будинок навіть у період активних військових дій”, - зазначила майстер.

Спочатку спеціалісти перевірили внутрішньобудинкові системи у підвалі, а потім підключили воду до кранів для поливу. Цією водою і користувалися мешканці. “На сьогодні дедалі більше харків'ян повертаються додому і звертаються до нас з проханням відновити водопостачання у квартирах. Зокрема, у цьому будинку намітили системну реконструкцію всього внутрішньобудинкового господарства. Вже підключили до мережі 17 стояків, із запланованих 28”, - зазначила Ірина Решетилова.

За її словами, повністю відновити усі внутрішньобудинкові системи планують до кінця травня. Роботи виконуються за заявками від споживачів, які повернулися або планують повернутись до своїх квартир. Спеціалісти перевіряють всю внутрішньобудинкову систему, оновлюють пошкоджені комунікації, встановлюють запірну арматуру. 

“Обслуговуємо тільки споживачів, що повернулися, щоб не залити порожні квартири, мешканці яких знаходяться в евакуації”, - повідомила Ірина Решетилова.

Майстер ділянки Салтівського району наголосила, що на початку травня у всіх будинках комунальної власності послуги підключено. Виняток лише 3 будинки, в яких зруйновані конструкції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, скільки коштує реконструкція теплових мереж у Харкові.




Артем

2 червня 2023, 11:27

Я жилец этого дома по Бучмы 32, замена труб и ремонт стояков делался только на камеру. Прошел месяц и за это время никаких работ по этому дому больше не делалось. Люди соседних подьездов сидят без холодной воды как и я!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися