Що відбуватиметься з деякими виплатами у Харківській області влітку

Субсидія на оплату ЖКП розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону

У травні жителі Харківщини отримають субсидію за квітень, розраховану на всі отримані послуги, в тому числі за 15 днів на послуги з опалення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмської міської ради.

У міській раді розповіли, що відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848, житлова субсидія на оплату ЖКП, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону.

Компенсація оплати комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.

На неопалювальний сезон – на період з 1 травня по 30 вересня – Пенсійний фонд України розрахує житлові субсидії для більшості громадян, які отримували їх під час опалювального періоду, автоматично. Таке правило діє, якщо дані про майновий стан чи склад родини не змінилися. Якщо ж зміни відбулися, отримувачі субсидії повинні надавати протягом 30 днів до територіальних органів Фонду інформацію про такі зміни.

Перелік категорій громадян, які мають звернутись з новим пакетом документів для призначення субсидії – за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Пісочинській громаді звернулися до внутрішньо переміщених осіб та нагадали, як отримати грошову допомогу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися