Які проєкти реалізовуватимуть у Харківській області

На Харківщині затвердили обласний план заходів на 2023-2024 роки щодо створення безбар’єрного простору

У Харківській області 6 травня відбулася регіональна конференція з безбар’єрності на тему “Безбар’єрна Україна”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Під час зустрічі презентували “Довідник безбар’єрності” – гід з толерантної взаємодії, створений за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що в регіоні затвердили обласний план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Олег Синєгубов відзначив важливість зустрічі, на якій можна обговорити стратегії щодо організації безбар’єрного простору у Харкові та області. За його словами, безбар’єрність – це не лише питання доступності, яке повинно враховуватися під час реконструкції та будівництва тих чи інших об’єктів. Йдеться про створення безбар’єрності в абсолютно всіх сферах життя. 

“Харківська ОВА реалізовуватиме всі проєкти, які ухвалюються Офісом Президента та Офісом Першої Леді. Громадськість тут виступає певним важелем та контролером”, – наголосив Олег Синєгубов.

Окрім того, до двох панельних дискусій “Безбар‘єрність як нова суспільна норма” і “Місто без бар’єрів: особистий досвід” були залучені представники профільних департаментів ХОВА, соціальних служб та громадських організацій, а також люди з інвалідністю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у травні жителі Харківщини отримають субсидію за квітень, розраховану на всі отримані послуги, в тому числі за 15 днів на послуги з опалення.




Алексанр

8 травня 2023, 11:10

Деятельность Синегубова в комментариях не нуждается.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися