Як жителям Харківщини радять провести 8 та 9 травня

Містянам порадили не влаштовувати багатолюдних зібрань

У понеділок та вівторок, 8 та 9 травня, Україна разом зі світовою громадськістю відзначає Дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради. 

У міській раді нагадали, що відповідно до чинного законодавства на час дії воєнного стану 9 травня не є вихідним днем. “Але наш громадянський обов’язок - згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл” - звернулися до містян в раді.
Мешканцям міста порадили у ці дні покласти квіти до братських могил та пам’ятних знаків, приділити увагу живим свідкам Другої світової та добрим словом чи молебнем у храмах громади пом’янути загиблих і померлих.
“З міркувань безпеки Валківська міська рада прохає не влаштовувати у ці дні багатолюдних зібрань”, - звернулися до жителів громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклійській громаді  комісія з техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ввела заборону на проведення сільськогосподарських робіт на деяких територіях.

У міській раді звернулися до керівників сільгосппідприємств, ФОПів та власників паїв громади та наголосили, що заборонено проведення сільгоспробіт на не розмінованих землях міської територіальної громади в зонах проведення бойових дій, деокупованих територій, на яких не проведені заходи з розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів. Заборону ввели, враховуючи пропозиції ДСНС України та з метою захисту населення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися