На Харківщині заборонили купатися та попередили про небезпеку

Правління АТ “Новоселівський ГЗК” розповіло, які роботи проводять в кар'єрі

В АТ “Новоселівський ГЗК” наголосили, що перебування на території підприємства, купання у водоймищах Новоселівського кар’єру – категорично заборонено. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Нововодолазької селищної територіальної громади. 

Жителів громади попередили, що в кар’єрі проводяться роботи підвищеної небезпеки – ведеться діяльність з видобутку корисних копалин. Зазначені роботи передбачають застосування технологічних механізмів та великовантажної техніки, рушення ґрунтового покриву, що може призвести до зсувів та обвалів. Водоймища кар’єру являються технологічними. Вони не призначені для відпочинку та купання.

“У разі нещасного випадку – травмування, завдання шкоди здоров’ю від роботи механізмів та транспорту, утоплення тощо, підприємство не несе відповідальності за дії сторонніх осіб, що проникають на територію”, - наголосили у правлінні АТ “Новоселівський ГЗК”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деякі громади Харківської області ухвалюють рішення про заборону відвідувати пляжі. Відповідне рішення ухвалили у Солоницівській селищній раді.

Питання підготовки місць відпочинку населення  на пляжах у разі дозволу розпочати купальний сезон розглянули під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Солоницівської селищної ради. Після обговорення вирішили не відкривати місця масового відпочинку населення на пляжах через загрозу життю та здоров’ю населення під час воєнного стану. Щоб поінформувати населення громади про загрозу, у потенційних місцях відпочинку розмістять відповідну інформацію.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися