Що відбуватиметься з погодою у Харкові та області наступного тижня

Нічні заморозки на Харківщині відступають

У період з 8 по 11 травня у Харкові та області прогнозується мінлива хмарність. Невеликий дощ, за даними синоптиків, очікується 9 та 10 травня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології. 

У понеділок, 8 травня, буде вітряно, вдень очікуються місцями пориви до 15-20 м/с. Температура вночі 1 - 6 С тепла, на поверхні ґрунту місцями заморозки 0 - 3 С. Вдень стовпчики термометра покажуть 11 - 16 С тепла.

У вівторок, 9 травня, температура вночі очікується у межах 2 - 7 С, вдень - 10 - 15 С тепла. 

У середу, 10 травня, синоптики прогнозують температуру вночі 2 - 7 С тепла, вдень - 9 - 14 С тепла.

У четвер, 11 травня, вночі очікується від 2 до 7 С, а вдень від 12 до 17 С тепла. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у квітні 2023 року у Харкові випали понад 200% опадів від норми, місцями в області випали три місячні норми.

Завідувачка Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенія Ляшенко підтвердила, що квітень цього року видався доволі дощовим. Кількість опадів вийшла, за даними окремих метеостанцій, — три місячних норми. За її словами, у Харкові випало понад 200% опадів, які мали випасти у квітні. Євгенія Ляшенко зазначила, що така інтенсивність опадів несприятлива для майбутнього врожаю. Минулий рік був набагато комфортнішим, а цього року так вийшло, що опадів було від 57 до 117 мм, що складає 150-300% місячної норми. І, відповідно, агрометеоумови були несприятливими для проведення весняно-польових робіт.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися