Що відбувається у прикордонній зоні Харківської області

Населені пункти, розташовані у прикордонній зоні, постійно потерпають від ворожих обстрілів

У селах Чорне та Грачівка Вільхуватської сільської громади, а також селі Хатнє Великобурлуцької селищної громади Куп'янського району відновили електропостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”.

Начальник Великобурлуцького РЕМ Євгеній Кривошеєв розповів, що села були знеструмлені внаслідок артилерійських обстрілів 5 травня. Він повідомив, що ремонтні бригади оперативно усунули всі пошкодження та повернули світло споживачам. У Вільхуватській громаді було відремонтовано близько 120 метрів повітряної лінії 10 кВ, у Хатньому - 250 м лінії 0,4 кВ.

Начальник РЕМ розповів, що ці населені пункти розташовані у прикордонній зоні, тому постійно потерпають від ворожих обстрілів. "Страждає від них і електромережа. Уламки пошкоджують дроти та опори. Проте енергетики Великобурлуцького РЕМ роблять все можливе, щоб люди не залишалися без електрики надовго ", - підкреслив Євгеній Кривошеєв.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на одному з об'єктів Салтівської філії КП “Харківські теплові мережі” вкрали шість засувок. Співробітники підприємства відразу помітили крадіжку та повідомили про злочин поліції та службі безпеки підприємства. Вкрадене майно знайшли на пункті прийому металобрухту, який знаходиться поруч. Речові докази вилучені, порушена карна справа за ч. 4 ст. 185 КК.

Відповідно до статті, за крадіжку, вчинену у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися