Окремі види грошової допомоги та пільг нараховуватимуть по-новому: що відомо

Визначені зміни щодо розрахунку середньомісячного сукупного доходу, надання відповідних документів на отримання допомоги тощо

У квітні 2023 року Кабмін вніс зміни до деяких постанов щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської громади. 

Відповідно до документа, будуть внесені зміни в нарахування деяких видів грошових допомог. 

Призначення допомоги при народженні дитини - було врегульовано механізм подання документів для призначення виплат громадянам, у яких народилася дитина під час перебування за межами України й вони продовжують перебувати за кордоном. Щоб отримати виплати, такі особи мають надіслати до органу соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) заяву та видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

Призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям - надано право оформити допомогу особам, щодо яких наявна заборгованість роботодавця зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Під час нарахування соціальної допомоги для розрахунку середньомісячного сукупного доходу таких осіб за кожний місяць, в якому відсутні доходи, включається 0,5 мінімальної заробітної плати.

Серед інших внесених змін: 

- застосовано єдиний підхід до врахування матеріального та майнового стану при призначенні допомоги малозабезпеченим сім’ям, державної допомоги на дітей одиноким матерям і житлових субсидій у разі проведення отримувачами зазначених видів державної підтримки платіжних операцій, зокрема: купівля протягом 12 місяців перед зверненням безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, банківських металів на суму, що перевищує 50 тис. грн, наявність на депозитних банківських рахунках коштів у загальній сумі, що перевищує 100 тис.грн;

- врегульовано механізм звернення за призначенням допомоги малозабезпеченим сім’ям у разі відмови особи зі складу сім’ї від отримання паспорта у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

“Більш детальну інформацію Ви можете отримати за номером гарячої лінії управління праці та соціального захисту населення Лозівської міської ради Харківської області: 5-13-55 або особисто за адресою: м.Лозова, м-н 4, буд. 73”, - зазначили у міській раді.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харківщини запрошують долучатися до “Армії відновлення”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися