Харків отримав допомогу від Франції: що передали

Загальна вага вантажу сягає 16 тонн

До Харкова від міста-побратима Лілль (Франція) 8 травня надійшов гуманітарний вантаж лікарських препаратів та предметів медичного призначення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті міжнародного співробітництва розповіли, що загальна вага вантажу сягає 16 тонн. Допомогу передали в Міську клінічну багатопрофільну лікарню №17 для подальшого розподілу її серед закладів охорони здоров'я міста Харкова.

Раніше мер міста Лілль Мартін Обрі виступила з закликом організувати черговий гуманітарний конвой до Харкова. У результаті вантаж лікарських препаратів та предметів медичного призначення зібрали завдяки спільним зусиллям мерії, Міського громадського фонду, Університетського госпітального центру та громадської асоціації “Український портал” (Portail de l’Ukraine). Допомога була доправлена завдяки сприянню Посольства України у Франції.

“8 травня ми продовжуємо бажати миру Україні та Європі. Наш гуманітарний вантаж прибув до Харкова. Слава Україні!” - зазначила Мартін Обрі на своїй сторінці у твітері.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Куп'янська лікарня отримала допомогу від благодійників з Німеччини. КНП "Куп'янське територіальне медичне об'єднання" отримало сучасний апарат ультразвукового дослідження. Крім того, іноземні меценати доставили гуманітарний вантаж з перев'язувальних матеріалів, антисептиків, аптечок першої невідкладної допомоги, бандажів, ортезів та іншого.

Раніше на потреби деокупованої Куп’янської тергромади передали потужний деревообробний верстат.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися