Коли харків'яни будуть платити за проїзд у громадському транспорті

Проїзд у харківському громадському транспорті залишатиметься безплатним, поки на це вистачатиме бюджетних коштів

Про ймовірність скасування у місті безплатного проїзду в громадському транспорті розповів на брифінгу Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник міста зазначив, що жодне місто України з початку війни та до такого часу не мало змоги дотувати транспорт таким чином, щоб він був безплатним. 

“Поки що транспорт безплатний. Коли я буду розуміти, що можливості вичерпані, то відверто це скажу”, - зазначив мер Харкова.

Ігор Терехов додав, що тільки метрополітен на місяць обходиться від 60 до 80 млн грн. 

Очільник міста пояснив, що дуже зросли ціни на паливно-мастильні матеріали. “Зарплати повинні платити й водіям, і обслуговуючому персоналу. Що стосується метро, то це колосальне навантаження”, - додав мер Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'яни просять владу міста розв'язати проблему браку громадського транспорту в деяких районах. Відповідні звернення зареєстровані на сайті електронних петицій до місцевої влади. Автор петиції, Олена Демчук, просить владу міста звернути увагу на недостатню кількість міського транспорту по проспекту Тракторобудівників. “Курсує автобус №204, який постійно забитий людьми, інколи всі охочі не можуть потрапити до автобуса. Прошу створити додаткові маршрути на цій ділянці або запустити трамваї”, - йдеться у петиції. 

А Олександр Селюков просить відновити курсування маршруту тролейбуса №56. 

Голосування за пропозиції харків'ян триває. Як підтримати ініціативи, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися