Стало відомо, що буде з будинками у центрі Харкова

Результати експертизи зруйнованих будинків пообіцяли опублікувати

Деякі будинки у центрі Харкова, зруйновані у результаті ворожих обстрілів, обстежують повторно. Про це на брифінгу розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Зараз по трьох будівлям у центрі Харкова проводиться повторна експертиза, яка триватиме близько 40 днів. “Було рішення, яке затвердила ХОВА щодо неможливості відновлення цих будинків. Зараз я звернувся, щоб пройшла інструментальна експертиза”, - розповів очільник міста.  

Мер Харкова зазначив, що після проведення експертизи опублікують її результати.

“Візуально якийсь будинок більш постраждав, якийсь менш. Все залежатиме від того, що дасть нам інструментальна експертиза. Є такі руйнації, які несумісні з подальшою експлуатацією. Це стосується всіх будинків, які отримали значні руйнації, і на Північній Салтівці, і в інших районах”, - пояснив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у зруйнованих обстрілами будинках Харкова відновлюють комунікації. Зараз бригади Салтівського району управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем Комплексу “Харківводовідведення” виконують ремонтні роботи на вулиці Бучми.

Майстер ділянки Салтівського району Ірина Решетилова уточнила, що  продовжуються роботи з відновлення водопостачання у будинку на вулиці Бучми, 32. Тривають ремонтні роботи в одному з найбільш постраждалих будинків на цій вулиці.

Спочатку спеціалісти перевірили внутрішньобудинкові системи у підвалі, а потім підключили воду до кранів для поливу. Цією водою і користувалися мешканці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися