Ремонтувати не можна залишити: що відбувається з дорогами в Харкові

У Харкові виконують поточний ремонт доріг, про капітальні роботи поки не йдеться

Жителі Харкова скаржаться на стан доріг у деяких мікрорайонах та звертаються до міської влади з проханнями розв'язати проблему. Журналісти порталу "Коментарі. Харків" з'ясували, які роботи проводяться у Харкові зараз та чи варто чекати капітального ремонту доріг. 

Начальник Управління з експлуатації житлового фонду КП "Жилкомсервіс" Василь Буслаєв розповів, що ремонт доріг у місті Харкові звичайно проводиться. Не став винятком і 2023 рік. За його словами, виконуються традиційні для цього періоду року роботи, які проводяться в межах щорічної весняної програми “Зелена Весна” у напрямку благоустрою міста.

Щодня працівники дорожніх служб здійснюють очищення всіх доріг та узбіччь, проводять поточний ремонт усіх доріг та проспектів (ямковий ремонт), а також відновлення місць дорожнього покриття після ремонтів комунальних служб міста. 

“Звичайно ж, враховуючи воєнний стан у країні та відповідний пріоритет щодо використання коштів, капітальний ремонт доріг проводиться швидше за все не буде, але я впевнений це не позначиться на комфорті пересування мешканців дорогами міста, оскільки навіть у рамках поточного ремонту всі недоліки будуть усунені. Роботи будуть проведені на найвищому рівні”, - наголосив Василь Буслаєв. 

Експерт переконаний, що стан та утримання доріг у Харкові один з найкращих в Україні. “Вже оновлено розмітку доріг та пішохідну розмітку на всіх основних вулицях та проспектах міста, що звичайно ж позитивно впливає на життя в місті та створює комфорт пересування”, - зазначив начальник управління.

Депутат Харківської міської ради Олександр Абрамов пояснив, що виділяються певні кошти на ремонт доріг і тротуарів. Потім обираються конкретні адреси та виконуються ремонтні роботи силами міських комунальних підприємств.

Василь Буслаєв підсумував, що Харків оживає, стає більше транспорту, люди із задоволенням повертаються до рідного, комфортного міста.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, скільки коштуватиме проведення капітального ремонту деяких доріг у Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися