На Харківщині тривають перевірки ВПО: що на контролі

У Валківській громаді проживає близько 21 000 ВПО

У Харківській області проводять моніторингові відвідування місць тимчасового перебування людей на території Валківської громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Під час проведення заходів основна увага приділяється умовам проживання. Наразі органи місцевого самоврядування забезпечили належні умови тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у громаді. Житлові зони мають освітлення та вентиляцію, є ліжка, приліжкові тумбочки, стільці, постільна білизна, подушки, ковдри, матраци.

Приміщення для приготування та прийому їжі забезпеченні необхідним приладдям: столовим та кухонним посудом, столами для приготування їжі й харчування, мікрохвильовими печами тощо. Для зберігання харчових продуктів наявне холодильне обладнання. Зберігання продуктів відповідає вимогам санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності й окремих показників якості харчових продуктів. Водозабезпечення централізоване, для підігріву води використовуються електроводонагрівачі. Питна вода відповідає вимогам. На випадок відсутності централізованого водопостачання є запас бутильованої води. 

Також у приміщеннях, де проживають ВПО, є достатньо мийних речовин, гігієнічних наборів, обладнані душові та вбиральні. 

На початку повномасштабного вторгнення РФ Валківщина прихистила понад 23 000 людей, які вимушені були покинути свої домівки, близько 1500 з них – у місцях тимчасового розміщення. Нині  на території громади перебуває близько 21 000 вимушених переселенців, 207 людей, у тому числі 36 дітей, знаходяться у місцях тимчасового розміщення.

ВПО нагадали про ризики появи та поширення інфекційних захворювань та надали рекомендації щодо уникнення відповідних ситуацій. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області перевірили пункти незламності.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися