Кому на Харківщині можуть зробити перерахунок за газ

У НКРЕКП пояснили, у яких випадках можна проводити перерахунок вартості послуги

В умовах дії воєнного стану споживачі можуть отримати перерахунок вартості послуг розподілу (доставки) природного газу. Таке право діє у деяких випадках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківгаз”.

Відповідно до роз'яснень НКРЕКП, отримати перерахунок можна у наступних випадках:

  • якщо внаслідок військової агресії РФ було пошкоджено газорозподільну інфраструктуру, і це унеможливило виконання зобов’язання Операторів ГРМ в частині забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної системи. В такому випадку плата за розподіл газу не нараховується на період відсутності можливості цілодобового доступу споживачів до газорозподільної системи через її пошкодження;

  • якщо внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України було пошкоджено будинок споживача та/або внутрішньобудинкову систему газопостачання, що призвело до унеможливлення використання споживачем свого права користуватися послугами розподілу природного газу.

“Пошкодження газорозподільної інфраструктури, що обслуговує АТ "Харківгаз", фіксується актами служб Оператора ГРМ”, - повідомили у компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Основ’янському районі Харкова фахівці АТ “Харківміськгаз” замінили понад 25 м газопроводу. У компанії розповіли, що під час проведення комплексного обстеження газовики виявили витік газу на підземному газопроводі середнього тиску.

Для забезпечення стабільного газопостачання фахівці провели комплексні ремонтно-відновлювальні роботи, під час яких замінили понад 25 м зношеного сталевого газопроводу діаметром 500 мм на сучасний поліетиленовий.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися