На Харківщині перейменують деякі населені пункти: що відомо

У громаді проведуть обговорення нових назв у населених пунктах, які підлягають перейменуванню, для визначення остаточного варіанту

У Богодухівській громаді мають намір перейменувати деякі села та селища. Питання про внесення змін до переліку населених пунктів громади, що підлягають перейменуванню, розглянула робоча група. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Богодухівської міської ради. 

У ході розгляду вирішили замінити с. Новоселівка Крисинського старостинського округу на с.Новоселівка Сіннянського старостинського округу. Рішення ухвалили, проаналізувавши пропозиції, які надійшли до міської ради, та врахувавши, що в Крисинському старостинському окрузі визначено два населені пункти для перейменування(с-ще Горького та с.Новоселівка). 

Відповідно до змін окремо винести на обговорення питання щодо нової назви с. Новоселівка Сіннянського старостинського округу. З новими назвами населених пунктів громади, які надійшли від їх мешканців, можна ознайомитися нижче. 

picture

До 1 червня будуть організовані та проведені обговорення нових назв у населених пунктах, які підлягають перейменуванню, для визначення остаточного варіанту.

“Слід зазначити, що ці пропозиції виносяться на розгляд сесії міської ради для подальшої підготовки подання до Харківської обласної ради. Відповідно до чинного законодавства перейменування населених пунктів проводиться Верховною Радою України за поданням обласної ради”, - пояснили процедуру перейменування у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Старосалтівській селищній раді стартувало проведення громадського обговорення та внесення пропозицій щодо перейменування деяких вулиць. Які зміни обговорюють, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися