У “Харківському метрополітені” заговорили про збитки та компенсацію

У метрополітені наголосили, що витрати на утримання об’єктів цивільного захисту населення повинні компенсуватись з Державного бюджету

Комунальне підприємство "Харківський метрополітен" потребує компенсації витрат, що утворилися за період вимушеного простою з 24.02.2022 року по 24.05.2022 року, та функціонування виключно у якості об'єкта укриття цивільного населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби підприємства. 

У КП розповіли, що за вказаний період підприємство витратило 94,7 млн грн на діяльність, яка не пов’язана з перевезенням пасажирів лініями метрополітену.

“В особливий період захист населення є функцією держави та здійснюється він виключно органами, уповноваженими на це державою. Суб’єктами забезпечення цивільного захисту є центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання, громадські організації”, - наголосили в компідприємстві.

У метрополітені зазначили, що зараз підприємство знаходиться у тяжкому фінансовому стані через борги, що виникли через виконання йому не властивих функцій і які, відповідно до наведених вище норм чинного законодавства, є функціями держави та мають виконуватися виключно органами, уповноваженими на це державою.

“Також зазначимо, що міська влада виділяла та продовжує виділяти кошти на оплату праці працівникам метрополітену за весь час воєнного стану, але кошти бюджету Харківської міської територіальної громади не можуть в повному обсязі покрити всі борги підприємства, що виникли в період роботи у якості об'єкта укриття”, - зазначили у метрополітені. 

У КП переконані, що згідно з чинним законодавством вказані витрати на утримання об’єктів цивільного захисту населення повинні компенсуватись з Державного бюджету.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у “Харківському метрополітені” заговорили про відповідальність




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися