Стало відомо, кому на Харківщині дозволили обстежувати пошкоджене та зруйноване житло

У громаді намагаються спростити процес оформлення необхідних документів для отримання допомоги за програмою “єВідновлення”

У Борівській громаді відбулася нарада щодо роботи комісії з обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради. 

Вже з понеділка 15 травня, у населених пунктах старостинських округів Борівської громади акти комісійного обстеження щодо пошкоджень та руйнувань житла зможуть оформлювати старости та діловоди на місцях. Це допоможе пришвидшити роботу комісії та має спростити процес оформлення необхідних документів для отримання допомоги за програмою “єВідновлення” громадянами, житло яких зруйноване або зазнало пошкоджень через агресію РФ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 10 травня у “Дії” запустили програму “єВідновлення”, де мешканці Дергачівської громади можуть подати заявку, щоб отримати гроші на відновлення пошкодженого житла.  При цьому Вячеслав Задоренко зазначив, що міська комісія з обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії РФ, зможе розпочати обстеження будинків тільки після 22 травня, після набрання чинності відповідного закону.

Так само після 22 травня розпочнеться прийом заявок на матеріальну компенсацію у Центрі надання адміністративних послуг Дергачівської міської ради. “Про старт цих процесів та механізм прийому заявок ми додатково повідомимо на наших офіційних ресурсах”, - наголосив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко. 

А раніше пріоритетні питання роботи органів влади на місцях обговорили на апаратній нараді в Харківській ОВА.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися