У Харкові виявляють витоки газу в житлових приміщеннях

Непоодинокими ставали випадки обігріву за допомогою духової шафи або запалених конфорок на газовій плиті

За квітень цього року аварійно-диспетчерська служба “Харківміськгазу” здійснила близько 600 виїздів на заявки від споживачів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби компанії. 

Однією з частих причин звернення за номером “104” слугувала наявність витоків газу в приміщенні. Фахівці аварійно-диспетчерської служби неодноразово фіксували й випадки використання газових приладів не за призначенням, самовільне втручання в систему газопостачання, а саме заміна, перенесення, підключення газового обладнання.

Після закінчення опалювального сезону у Харкові тривалий час трималася прохолодна погода, що змушувало споживачів природного газу шукати альтернативні методи обігріву приміщення, і не завжди безпечні. Так непоодинокими ставали випадки обігріву за допомогою духової шафи або запалених конфорок на газовій плиті.

У компанії наголосили, що небезпека подібних методів у тому, що в непровітрюваному приміщенні накопичуються продукти згорання. Іншими словами, чадний газ, який є дуже шкідливим для організму та може призвести до смерті.

Спеціалістам нагадали, що необхідно завжди провітрювати приміщення, у яких працюють газова плита, котел, водонагрівач тощо. Також потрібно стежити за тягою у димових та вентиляційних каналів та проводити вчасне технічне обслуговування газового обладнання. 

“Якщо відчуваєте запаморочення, втому або нудоту, які є симптомами отруєння чадним газом, негайно відкрийте вікно, витяжку або кватирку та залиште приміщення”, - порадили у компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перевірки газових труб в житлових приміщеннях на Харківщині.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися