Де у Харківській області два дні не буде газу

Заплановані терміни проведення робіт - 16-17 травня 2023 року

У Харківській області планують проводити аварійно-ремонтні роботи на газопроводах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківгаз”. 

Для стабільного функціонування газорозподільної системи області в опалювальному сезоні, фахівці компанії проведуть аварійно-ремонтні роботи на газопроводах високого тиску у селі Липкуватівка Харківського району.

Заплановані терміни проведення робіт: 16-17 травня 2023 року.

На час ремонту газогонів тимчасово призупиняється доставка газу споживачам наступних населених пунктів:

Харківський район:

  • село Липкуватівка,

  • село Ордівка,

  • село Нова Мерефа.

Чугуївський район:

  • село Федорівка.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за квітень цього року аварійно-диспетчерська служба “Харківміськгазу” здійснила близько 600 виїздів на заявки від споживачів.

Однією з частих причин звернення за номером “104” слугувала наявність витоків газу в приміщенні. Фахівці аварійно-диспетчерської служби неодноразово фіксували й випадки використання газових приладів не за призначенням, самовільне втручання в систему газопостачання, а саме заміна, перенесення, підключення газового обладнання. Після закінчення опалювального сезону у Харкові тривалий час трималася прохолодна погода, що змушувало споживачів природного газу шукати альтернативні методи обігріву приміщення, і не завжди безпечні. Так непоодинокими ставали випадки обігріву за допомогою духової шафи або запалених конфорок на газовій плиті.

У компанії наголосили, що небезпека подібних методів у тому, що в непровітрюваному приміщенні накопичуються продукти згорання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися