У Харкові ліквідовують аварію, спричинену обстрілами

Після обстрілів періодично була відсутня електроенергія на стратегічних об'єктах системи водовідведення, що призвело до порушення гідравлічного режиму роботи

У Харкові  інтенсивними темпами ліквідують аварію на самопливному каналізаційному колекторі діаметром 1500 мм та з глибиною залягання 6 метрів на проспекті Гагаріна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”. 

Ремонтно-відновлювальні заходи виконують цілодобово. У них залучено близько 70 ремонтників та 30 одиниць спеціалізованої техніки.

У компідприємстві розповіли, що головною причиною аварії є ворожі обстріли критичної інфраструктури міста. Після обстрілів періодично була відсутня електроенергія на стратегічних об'єктах системи водовідведення. Це призвело до порушення гідравлічного режиму роботи на даному самопливному каналізаційному колекторі, який приймає стоки з кількох районів міста. На час ремонтних робіт, щоб харків'яни не відчували дискомфорту, застосовують альтернативний варіант перекачування стоків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що працівники КП “Харківські теплові мережі” за графіком ремонтують та замінюють внутрішньобудинкові системи опалення та гарячого водопостачання по всьому місту.

До зими потрібно підготувати понад 5000 будинків по опаленню, та 3852 -  по гарячому водопостачанню. На поточну ремонтну кампанію у компідприємстві заплановано 12 капітальних та 288 поточних  ремонтів внутрішньобудинкових систем.

Капітальний ремонт містить заміну комунікацій від техповерху до підвалу, із заміною стояків у квартирах аж до підключення приладів опалення. Поточні ремонти включають заміну найбільш проблемних ділянок трубопроводів. Щодо транзитів, які проходять по підвалах багатоповерхівок, їх замінюють комплексно за графіком.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися