Які ремонтні роботи планують виконати в Харкові до зими

Гарячоводні транзити у будинках Харкова повністю переводять на пластик

Працівники КП “Харківські теплові мережі” за графіком ремонтують, та замінюють   внутрішньобудинкові системи опалення та гарячого водопостачання по всьому місту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “ХТМ”. 

До зими потрібно підготувати понад 5000 будинків по опаленню, та 3852 -  по гарячому водопостачанню.

На поточну ремонтну кампанію у компідприємстві заплановано 12 капітальних та 288 поточних  ремонтів внутрішньобудинкових систем.

За словами заступника директора технічного з питань ВБС та звернень громадян Олександра Ганженка, капітальний ремонт містить заміну комунікацій від техповерху до підвалу, із заміною стояків у квартирах аж до підключення приладів опалення.

Поточні ремонти включають заміну найбільш проблемних ділянок трубопроводів. Щодо транзитів, які проходять по підвалах багатоповерхівок, їх замінюють комплексно за графіком. На цей рік заплановано замінити понад 15 кілометрів.

Гарячоводні транзити повністю переводять на пластик. У такому трубопроводі зварювання одного стику триває 20-30 секунд. Служить він щонайменше 50 років. За словами директора технічного Євгена Кауркіна, такий підхід до проблеми гарячоводних транзитів обумовлений особливостями експлуатації. Адже гаряча вода – це просто підігріта питна вода, яка не піддавалася процедурі спеціальної водопідготовки з деаерацією. Тобто кисень, який лишається в ній, швидко роз’їдає металеву трубу, і міняти її доводиться раз на три роки. Пластикові труби від такого шкідливого впливу кисню не страждають зовсім, бо не піддаються корозії взагалі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що загрожує боржникам за ЖКП.




Джерело: https://t.me/teploseti/4697
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися