Ігор Терехов розповів, хто планує вкладати кошти в Харків

Партнери готові вкладати кошти у будівництво метро, транспортні проєкти та відновлення житла

У Харкові працюють над створенням нового Генерального плану разом із британським архітектором Норманом Фостером та заручаються підтримкою міжнародних партнерів. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Очільник міста зазначив, що провів зустрічі з азербайджанськими, американськими інвесторами, Європейським банком реконструкції і розвитку. За його словами, партнери готові вкладати кошти у будівництво метро, транспортні проєкти та відновлення житла. 

Він переконаний, що місту потрібно підготуватися, щоб заходили інвестори й вкладали кошти в нові підприємства, де працюватимуть люди. “Під час відрядження до США я знайшов розуміння і підтримку. Багатьом приватним інвесторам цікаво вкладати кошти в Харків”, - зазначив Ігор Терехов.

При цьому він наголосив, що неможливо повернути повноцінне життя в місто, якщо не будуть відкриті школи та дитячі садки. “Ми цьому приділяємо увагу, і на цьому етапі потрібна проєктна документація, бомбосховища. Важливо, щоб ми були готові з проєктами та бізнес-планами, коли закінчиться війна”, - підкреслив міський голова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківський міський голова Ігор Терехов на круглому столі, який проводив Американський інститут підприємництва розповів, про Україну після війни.

За його словами, Україна повинна створити сприятливі умови для залучення інвесторів після перемоги, серед основних вимог - військова безпека та прозорі правила гри. Ігор Терехов переконаний, що інвестори мають відчувати захищеність в Україні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися