Чого бракує жителям громади на Харківщині та як розв'язують проблеми

У Хлібному обговорили головні проблеми, які потребують негайного розв'язання

Днями Лозівський міський голова Сергій Зеленський зустрівся з мешканцями Хлібного та обговорив нагальні проблеми. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської територіальної громади. 

Міський голова зазначив, що в першу чергу гуманітарну допомогу надають переселенцям, які залишилися без нічого, а також мешканцям, які її гостро потребують. За його словами, отриманих продуктових наборів не вистачає для всього населення. Міський голова закликав родини, яким терміново необхідна підтримка, звертатися до старости або Управління соцзахисту.

Щодо порожніх будинків, котрі можна було б тимчасово надати переселенцям, заступник міського голови Олексій Корпан пояснив, у більшості з цих помешкань є власники. Без згоди власників  розпоряджатися приватним майном не можна, а господарів знайти не завжди вдається. 

Обговорили й питання відновлення приміського сполучення. Мешканці Хлібного попросили додати пізні рейси маршруток, оскільки остання з Лозової відправляється на початку шостої години вечора. Голова громади пояснив, з перевезеннями складна ситуація: чимало водіїв захищають Україну, частина транспорту також працює для оборони. Сергій Зеленський попросив людей визначитися, о котрій саме необхідні додаткові рейси. Їх спробують організувати, якщо будуть пасажири, адже перевозити по кілька людей не вигідно. Перевізники працюють на збиткових тарифах, тому громада дотує різницю, щоб не підвищували вартість проїзду.

Щодо ремонту вуличних доріг людей не обнадіювали. Пояснили, що в умовах повномасштабної війни першочергово роблять дороги, якими курсує громадський транспорт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деякі роботи у Харківській області виконують у посиленому режимі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися