Мешканці громади на Харківщині зможуть отримати грошову допомогу

Сьогодні стартує реєстрація на отримання грантової допомоги від Товариства Червоного Хреста України.

17 травня о 9:00 за адресою смт Старий Салтів, вул. Перемоги,21 спеціалістами Товариства Червоного Хреста України буде проведено рєєстрацію осіб вразливих категорій населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Старосалтівської селищної військової адміністрації.

У відповідь на гуманітарні потреби вразливих домогосподарств, Товариство Червоного Хреста України у співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ), за фінансування Бюро питань народонаселення, біженців та міграції Державного департаменту США, впроваджує програму підтримки домогосподарств, метою якої є допомога сім'ям у налагодженні сільськогосподарської діяльності. Програма забезпечує надання матеріальної та грошової допомоги для початку/відновлення/підтримання сільськогосподарського джерела прибутку.

Надана допомога буде спрямована на підтримку власників невеликих сільськогосподарських домогосподарств у смт Старий Салтів, селах Шестакове і Молодова, шляхом видачі грантів. Цей проект орієнтований на сім'ї, чиї джерела існування постраждали або були повністю знищені внаслідок повномасштабного вторгнення, соціально вразливих або малозабезпечених сімей.

В разі отримання гранту, домогосподарство отримує грошову допомогу в розмірі 11 100 грн та ОДИН з наступних предметів на вибір:

- полікарбонатна теплиця, не менше 2х3х6 м

- мотоблок з додатковим навісним обладнанням

- бензогенератор інвертор ний

- насос шнековий свердловинний з системою зрошення та поливу.

Задля того, щоб Ваше домогосподарство було розглянуте на отримання гранта, воно має

- мати у власності або в довгостроковому (не менше 1 року) володінні ділянку землі, придатну для такої сільськогосподарської діяльності, для якої буде надана допомога

- та мати принаймні одну особу, що здатна до сільськогосподарської праці, віком від 18 до 70 років.

КАТЕГОРІЇ ВРАЗЛИВОСТІ ДОМОГОСПОДАРСТВ

(мають додаткову перевагу при відборі, але донори не обмежуються цими категоріями та будуть розглядати кожний випадок окремо)

- двоє або більше дітей віком до 14 років

- батьки-одинаки з одною або кількома дітьми віком до 14 років

- люди з медичними потребами або інваліди

- люди похилого віку (70+)

- люди мають травми або поранення, спричинені повномасштабним вторгненням.

Подробиці – на фото нижче.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Контрнаступ ЗСУ – чи буде повторення Харківської визвольної операції

Як впливає інформаційна кампанія на хід українського контрнаступу – відповідають експерти.

Минулого року у Харківській області відбулася стратегічно продумана успішна деокупація захоплених ворогом територій. Зараз з настанням тепла, коли вже немає природних перепон на шляху наших військових, усі чекають чергового контрнаступу Збройних Сил України та завершення війни в нашій країні. Проте розголос у ЗМІ, телеграм-каналах та на сторінках відомих блогерів заважає застати ворога зненацька.

Як може пройти контрнаступ цього разу, та що дійсно заважає військовим на фронті, журналісту "Коментарі. Харків" відповідають експерти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися