Харків'яни звернулися до міської влади з проханням

Харків’яни просять повернути 12-й трамвай та автобуси в напрямку ХАІ

Жителі Харкова зареєстрували дві петиції з проханням розв'язати проблеми з громадським транспортом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на відповідні звернення на сайті електронних петицій.

Про транспортну проблему в районі ХАІ повідомила авторка петиції, Діана Пуль. “Запустіть транспорт [автобусні маршрути №] 247, 55, 241, 271, 17. Дуже важко дістатися на ХАІ та з ХАІ у бік метро “Героїв праці”, — звернулася вона до влади міста.

Автор іншого звернення, Ігор Кушнір, наголосив на складностях у переміщенні центром міста – від Південного вокзалу до метро “Університет”. Як варіант виходу із ситуації він пропонує або повернути маршрут автобуса, який курсував центром минулого літа в тестовому режимі, або ж відновити роботу трамвая №12. До початку повномасштабного вторгнення РФ цей трамвайний маршрут пов’язував Південний вокзал з Лісопарком.

Проголосувати за звернення містян можна протягом 89 днів на сайті електронних звернень. Ініціативу мають розглянути, якщо її підтримають не менше 5 000 осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі нацмарафона розповів про зміни в умовах перевезення пасажирів громадським транспортом. У  Харкові 16 травня 2022 року вперше з початку повномасштабної війни вийшли на лінію автобуси та тролейбуси. Вже рік проїзд у громадському транспорті залишається безплатним. Ігор Терехов розповів, що після повернення плати за проїзд працюватимуть над тим, щоб були якнайменші тарифи на перевезення. За словами очільника міста, що стосується пільг: всі пільги будуть такими, як були до війни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися