Жителів Харківщини попередили про шахраїв: деталі

Жителям Харківщини розповіли про найпоширеніші шахрайські схеми

Жителів Дергачівської громади попередили про значне поширення шахрайства. При цьому фіксується зміна форм, видів та способів шахрайства. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради. 

“Зараз спостерігається збільшення кількості звернень осіб, зокрема і мешканців Дергачівської громади, із заявами про вчинення відносно них злочинів шляхом обману, внаслідок яких невідомі особи заволоділи їхніми грошовими коштами”, - наголосили у міській раді. 

Типовими ситуаціями шахрайства є:

  • дзвінок від "співробітника" банку;

  • пропозиція внести передоплату за товар;

  • обман людей, які шукають роботу; 

  • дзвінок від "працівника" правоохоронного органу.

Крім того, на даний час у глобальній мережі Інтернет широко розповсюджені шахрайські схеми “фішинг” та “вішинг”.

Фішинг – це різновид шахрайства, який використовується з метою отримання особистих відомостей, які своєю чергою дають можливість викрасти гроші, встановити хакерське програмне забезпечення на пристрої, зламати обліковий запис у соцмережах або пошті.

Вішинг – це різновид телефонного шахрайства, пов’язаного з виманюванням реквізитів банківських карток або іншої конфіденційної інформації, примушуваннями до переказу коштів на картку злодіїв.

“Шановні мешканці громади, наголошуємо на необхідності бути обачними та не довіряти стороннім особам, адже існує велика кількість охочих, які використовують довіру, необізнаність в банківських послугах та операціях для отримання коштів незаконним шляхом”, - звернулися до жителів громади у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харківської області попередили про небезпеку для дітей.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися