Як зміниться погода у Харкові та області наступного тижня

Синоптики прогнозують грози

Наступного тижня на Харківщині дощитиме. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

У понеділок, 22 травня у Харкові та області вдень очікується невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Денна температура коливатиметься в межах 21 - 26С, вночі - 9-14С. 

У вівторок, 23 травня, синоптики прогнозують знову невеликий короткочасний дощ, місцями грозу. Температура вдень становитиме 21-26С, вночі 10-15С. 

У середу, 24 травня, очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Вдень синоптики прогнозують 20-25С, вночі - 10-15С. 

У четвер, 25 травня, за прогнозом синоптиків, очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Вдень очікується температура в межах 20-25С, вночі - 10-15С. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що продовж останнього тижня в посівах озимих зернових Лозівського та Чугуївського районів відмічається початок поширення імаго клопа шкідливої черепашки за чисельності 0,3-1 екз. на кв. м. За даними Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області надалі по всіх районах триватиме переселення цього шкідника у посіви озимих та ярих зернових колосових культур. Пошкодження клопами стебел під час трубкування озимих та кущіння ярих призводить до загибелі рослин, а перед колосінням зумовлює повну або часткову білоколосість та щуплість зерна.

Також у багатьох районах області у посівах озимої пшениці триває поширення і розвиток різних хвороб. Детальніше про ситуацію на полях читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися