Урожай на Харківщині під загрозою: аграріїв закликають діяти

Сільгосптоваровиробникам рекомендують, за потреби, вживати необхідні заходи

Упродовж останнього тижня в посівах озимих зернових Лозівського та Чугуївського районів відмічається початок поширення імаго клопа шкідливої черепашки за чисельності 0,3-1 екз. на кв. м. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради. 

За даними Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області надалі по всіх районах триватиме переселення цього шкідника у посіви озимих та ярих зернових колосових культур.

Пошкодження клопами стебел під час трубкування озимих та кущіння ярих призводить до загибелі рослин, а перед колосінням зумовлює повну або часткову білоколосість та щуплість зерна.

Також у багатьох районах області у посівах озимої пшениці триває поширення і розвиток хвороб, а саме: септоріозу, борошнистої роси, бурої листкової іржі та кореневих гнилій з ураженням 1-7% рослин. У подальшому часті опади та помірні температури можуть сприяти збільшенню поширеності та шкодочинності вище зазначених та інших хвороб.

Сільгосптоваровиробникам рекомендується взяти під постійний контроль фітосанітарний стан посівів озимих та ярих зернових культур.

При перевищенні економічного порогу шкодочинності клопа шкідливої черепашки рекомендують вжити заходів щодо проведення своєчасних хімічних обробок дозволеними до використання інсектицидами та фунгіцидами для обмеження поширення комплексу хвороб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харківської області попередили про небезпечні харчові продукти. Детальніше про загрозу читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися