Що відбувається з цінами на продукти у Харкові та області

З початку року найбільше подешевшала соняшникова олія

У Харкові та області у 2023 році значно додали в ціні овочі. У квітні 2023 року, порівняно з груднем минулого року вартість зросла на 39,1%. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Харківській області.

Також на 8,4% подорожчали м'ясо та м'ясопродукти, а на 7,1% зросли у ціні фрукти.

Загалом на 4 місяці поточного року загальний індекс споживчих цін зріс на 3,6%. 

При цьому деякі харчові продукти подешевшали, а саме: 

- олія соняшникова - 3,6%,

- яйця - 0,8%.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що департамент економіки та комунального майна проаналізував основні показники економічного та соціального розвитку міста Харкова за І квартал 2023 року. У департаменті розповіли, що у місті відновили роботу: 

- 12 гіпермаркетів,

- 183 супермаркети,

- 35 торгових центрів. 

У торгових об'єктах представлений  широкий асортимент товарів, побутової техніки, будматеріалів. Крім того, на території міста здійснюють роздрібну торгівлю понад 180 магазинів українських торговельних мереж. Також поступово відновлюють зруйновані об'єкти ринкової торгівлі. Зокрема, відновлено 15 з 18 зруйнованих або частково пошкоджених ринків та торгових майданчиків.

Крім того, у департаменті повідомили, що станом на 1 квітня 2023 року чисельність безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, становила майже 1,8 тис. осіб, а в аналогічному періоді минулого року - 4,3 тис. осіб. “Для стабілізації ситуації ринку праці проводилися комплексні заходи щодо збереження робочих місць. Надавалася допомога роботодавцям з часткового безробіття у зв'язку з військовим становищем, яка за I квартал 2023 року склала 2,8 млн грн”, - розповіли у Харківській міській раді. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися